Ingredienser 

Sirupsbund (springform ca. 25 cm.)
• 75 g smør
• 150 g brun farin
• 300 g mørk sirup
• 300 g hvedemel
• 5 g kanel
• 2 g nellike
• 4 g natron
• 300 g kærnemælk
• 1 glas KUDSK appelsin marmelade Nr. 11

Tilberedning
Smør og brun farin røres godt sammen, den mørke sirup tilsættes, og massen røres helt homogen. Hvedemel, krydderier og natron sigtes sammen og blandes i massen, kærnemælken tilsættes til sidst.
Bagetemp. 185C i ca.60 minutter. Står på køl til næste dag.

Smørcreme
• 100 g smør
• 100 gr flormelis
• ½ stang vanilje

Tilberedning
Den tempereret smør røres hvid sammen med flormelis og vaniljekornene. Den tykke sirupsbund skæres midt over og appelsin marmeladen smøres ud på bunden, derefter smørcremen og så top bunden på.
Derefter pyntes sirupskagen med chokoladeglasur og mandler og er derefter klar til servering.

 

 


Tilbage til toppen