Te fra blad til kop
Teviden / Te fra blad til kop
Teviden / Te fra blad til kop
Plukkeklar plante
Teen plukkes og tørres
Til den bedste te høstes to blade og topskuddet,”Two leaves and a bud”. En dygtig og erfaren te plukker kan høste omkring 35 kg teblade på en dag (hvilket svarer til ca. 7,5-9 kg færdigproduceret sort te).
Den nyplukkede te bredes ud og tørres ved rumtemperatur i op til 24 timer. På den måde opnår man, at bladene bliver bløde, og fugtigheden reduceres. Fugtigheden skal nedbringes med 30-60%.
Rulning
Forskellige typer te
Fermentering
Under fermenteringen reagerer bladenes cellesaft med luftens ilt og opnår dermed den rigtige aroma. Under fermenteringen styres udvikling i aromaen med temperatur og luftfugtighed. Fermenteringen eller iltningen starter så snart bladene rulles og stoppes igen ved at starte tørring af bladene, ved opvarmning.
Tørring igen
Tørringen sker i en varm ovn, hvor teen føres igennem på et transportbånd. Teen bliver farvet brun under fermenteringen og under tørringen bliver den mørkere brun eller sort.
Pakning og forsendelse
Teen sorteres efter bladstørrelse og pakkes i forede trækasser eller lufttætte poser for ikke at optage smagsstoffer eller fugt under transporten.
Vores forarbejdning af teen
På vores fabrik i Karlslunde pakkes den indkøbte te i passende portioner. Vi sælger rene teer, men blander og aromatiserer også spændende teer. Vi sætter en ære i at have et stort udvalg af te i de bedste kvaliteter og spændende nyheder. Læs mere om vores smagning og kvalitetskontrol her.