Bryg den perfekte kop te

Teviden / Bryg den perfekte kop te

Opbevaring

Hvis du opbevarer din te korrekt, kan den holde længe. Det er vigtigt, at du opbevarer teen tørt, lufttæt, ikke for varmt og ikke sammen med stærkt lugtende fødevarer. Opbevaring i en te dåse eller en foret tepose et mørkt og ikke for varmt sted, er det optimale.


Holdbarhed

Te kan, med den rigtige opbevaring, holde rigtigt længe. Teen bliver ikke dårlig - men hvis den ikke opbevares korrekt, risikerer du, at den mister duft og smag relativt hurtigt. Te smag og duft kan med korrekt opbevaring holde 1-2 år.


Te filter

Mange former for filtre kan bruges til tebrygning. Men et stoffilter med god dybde, der når ned til bunden af tekanden, er at foretrække. Det vigtigste er, at tebladene skal have mest mulig plads til at afgive deres smag. Er filtret for lille får teen ikke mulighed for at afgive sin aroma optimalt. Når stoffiltret er tørt og ikke i brug, opbevares det i dåsen sammen med teen, så der ikke er uønskede dufte, som påvirker næste bryg. Hvide-, grønne- og urteteer kan med fordel brygges i stempelkande, hvor de rigtigt kan folde sig ud og afgive den dejlige smag til vandet.


Te potten

Valget af tepotte er en smagssag. Tepottens funktion er primært at holde teen varm - men det er også vigtigt at holde potten ren. Skyl altid tepotten i kogende vand inden brygningen, i tilfælde af at der har været brygget smagstilsatte teer i den forrige gang. Sarte og gode teer får forstyrret deres smagsafgivelser, når gammel smag hænger ved. Har din tepotte brug for yderligere rengøring, kan dette ske med bagepulver, så man ikke ødelægger te smagen med stærke rengøringsmidler.

At skylle tepotten med varmt vand opvarmer den også, så teen ikke afkøles for hurtigt og dermed ikke når at afgive smag og aroma.


Vandet

Vandet er vigtigt for teens smag. Hvis du bor i et område med meget hårdt vand, kan det påvirke smagen på din te, og du kan overveje at rense vandet med et kalkfilter eller bruge kildevand. Ellers er koldt vand fra hanen perfekt til brygning af te. Når du koger vand så vær i nærheden, så kedlen kan "snuppes" straks den går i kog - gerne et sekund før, så koges ilten ikke ud af vandet. Ilten skal bruges til at trække aromastofferne ud af teen. Vandet er stadig iltet hvis det "skummer" eller bruser når det hældes over bladene. Vandtemperatur: Sort te, Urte te og rooibos: 100 grader. Grøn og hvid te: 70 - 80 grader.


Dosering

Når du skal dosere din te, skal du følge din smag. Tag udgangspunkt i vores anbefaling på posen, som oftest 2 g te pr. kop, men find den dosering, som passer til dig og din smag.


Trækketider

Den optimale trækketid afhænger af, hvilken te du drikker og naturligvis din smag. Vi anbefaler følgende trækketider:
Sort te: 5-6 minutter
Grøn te: 4 minutter
Hvid te: 6-8 minutter
Oolong: 6-8 minutter
Rooibush: 5-6 minutter
Urte te: - 6-8 minutter

 Velbekomme
Tilbage til toppen