Teens kvalitet

Teviden / Teens kvalitet

Hos Te og Kaffespecialisten producerer vi te af høj og ensartet kvalitet. Vi arbejder med import fra faste leverandører, som vi kender og stoler på. Vi har en omfattende kvalitetskontrol i vores produktion.

Te kvalitet grundlæggende

Teens kvalitet afhænger grundlæggende af dyrkningsforhold, høsten og kvaliteten af bearbejdningen.


Dyrkningsforhold

Lige som i vinens verden afhænger smagen på te meget af, hvor i verden den kommer fra. Klima og jordbund har meget at sige, når man skal se på den enkelte tes smag, aroma og karakteristika.

F.eks er te som er dyrket og høstet i højden, længere om at udvikle sig og blive høst klar og der høstes i meget mindre mængder end på lavere voksende buske. Til gengæld er der også langt flere smagsnuancer i teen.


Høsten

Høsten er også afgørende for teens kvalitet. En nænsom høst af kun topskud og de to øverste blade giver en te af høj kvalitet. Mens en høst, måske med maskine, hvor flere blade høstes giver te af en dårligere kvalitet.

I te verdenen er den aller første høst (first flush) af den højtvoksende Darjeeling te noget af det ypperste.


Forarbejdning

Der er stor forskel på forarbejdningen af te bladene fra område til område. Til de store produktioner af tebreve bruges i større udstrækning maskiner og der arbejdes ikke så nænsomt med teen som de farme hvor der høstes særlige kvalitets teer.


Smagning af te

Inden vi køber et parti te, modtager vi prøver som vurderes grundigt på smag og udseende. Prøverne analyseres også ved et uvildigt analyse bureau. Teen smages igen ved ankomst til vores lager og inden den sendes ud til vores kunder.


Internationale kvalitetsbetegnelser

Te kvalitet er en videnskab. Der er masser af spændende viden at dykke ned i. Du kan se de internationale kvalitetsbetegnelser her. Tilbage til toppen