Sort te

Teviden / Sort Te

Fermenteringen gør teen sort

Den sorte te er blade fra tebusken Camellia Sinensis. Sort te er fermenteret fuldt ud til forskel fra grøn og hvid te. Fermentering betyder gæring og er en meget vigtig del af fremstillingen af te. Fermenteringen af den sorte te afsluttes med at teen opvarmes. Læs mere om fremstilling af te her.


Aromatiseret sort te

Når man taler om aromatiseret te, taler man om sort te, der har fået tilsat aromaer og/eller blomster/bær/frugtstykker/blade. Det er ikke ligegyldigt, hvilken te man bruger som grundte - og det er bestemt heller ikke ligegyldigt, hvilken kvalitet, de ovennævnte tilsætninger har. Hos TE & KAFFE Specialisten importerer vi de bedste råvarer til vores teer.


Store eller små teblade

Sort te kan være småbladet eller storbladet. Det er ikke altid et spørgsmål om kvalitet. En meget småbladet te fra Ceylon kan være af akkurat lige så fin kvalitet som en storbladet. Småbladet te er som regel beregnet til at skulle give en kraftig og fyldig kop te - og den behøver ikke trække i lang tid. Smagen kommer hurtigt ud af de mindre blade!Tilbage til toppen