Hvid te

Teviden / Hvid te

De nye topskud

Hvid te er forholdsvis ny i vesten, men er ingen ny opfindelse! I Østen har man i mange år nydt og værdsat hvid te. Hvid te er forårets nye topskud og første blade på tebusken, der plukkes lige før de springer ud. Hvid te plukkes i meget begrænsede mængder og forarbejdes kun ganske lidt, derfor er det en kostbar te. Teen sælges altid i hele blade, aldrig som småbladet te.


Forarbejdning af hvid te

Hvid te forarbejdes meget lidt. Topskuddene visnes, dampes let og tørres, så det naturlige fugtindhold i teen fordamper. Den grønne farve ændres til lys brun, faktisk er de en blanding af grønne og brune. De små hvide dun på topskuddene gør, at den hvide te næsten ligner sølv-nåle og kaldes derfor ofte for Silver Tips


Eksklusiv te

Den hvide te opleves som særligt eksklusiv, da udbuddet ikke er særligt stort. Den plukkes kun om foråret og består af knopper og ikke fuldt udviklede blade. Teen fermenteres ikke, enzymerne fjernes ved damp.






Tilbage til toppen