Teens historie

Teviden / Teens historie

Teens oprindelse

Teen stammer oprindeligt fra Kina, hvor den er blevet dyrket i ca. 2500 år. I Kina drikkes der stadig te til alle måltider og mange gange i løbet af en dag.


Legenden om teens opdagelse

I følge legenden blev teen opdaget af Kejser Shen Nung (2737-2697 f.Kr.). Kejseren drak normalt kogt vand og en dag hvor han var på tur, faldt tre blade fra et tetræ ned i det kogende vand. En dejlig duft steg op af gryden, og kejseren smagte på vandet og fandt det opkvikkende. Han begyndte herefter at drikke te hver dag.


Teen kommer til Europa

Fra 1610 importerede Hollandske købmænd te til Europa. Hollænderne forsøgte at etablere en produktion af te på Java, men det lykkedes dem ikke. Til gengæld lykkedes det i 1830'erne East India Compagni, som havde monopol på te import fra Kina til England, at kultivere og dyrke te i Assam.


Te i Danmark

Lang tid før den "rigtige" te kom til Danmark, blev der drukket en slags te brygget på bær og urter - nogle af disse teer findes stadig, f.eks. kamillete.

Præcist hvornår den traditionelle te kom til Danmark ved vi ikke, men meget tyder på at Danmark fulgte med de øvrige europæiske lande. Der er historisk dokumentation for tepotter i Danmark fra 1665.Tilbage til toppen